Врати

Врати

„Мурекс” е една от първите частни фирми за производство и търговия с интериорни и блиндирани врати в България. Ние произвеждаме всички видове интериорни врати, нашият асортимент съдържа няколко хиляди модела с който можем да задоволим всички вкусове и финансови възможности. Според спецификата на изработка вратите, които предлагаме могат да бъдат класифицирани в следните категории:

  1. Интериорни врати (фурнировани, ламнинирани, боядисани, стъклени)
  2. Екстериорни врати (блиндирани-метални, дървени, ПДЧ)
  3. Специални врати (оловни, HPL)
15396987535_25dc339188_k

Интериорни врати

Интериорните врати се изработват с рамки от масивна дървесина и пълнеж от хартия (тип пчелна пита) или олекотено ПДЧ (пресовани дървесни частици), върху които са закрепени плоскости от висококачествен MDF с покрития от фурнири, ламинати, или полиуретанови бои. Повърхността на вратите може да бъде гладка или релефна с изпъкнали или вдлъбнати декоративни елементи. Всички врати могат да бъдат остъклени, като при избора на остъкляване няма ограничения.

Декорация

Гладката повърхност на вратите може да бъде разнообразена с широка гама декоративни орнаменти – вдлъбнати, изпъкнали, или в комбинация между тях,  които да придадат индивидуалност в интериора на всяка стая. Орнаментите могат да бъдат изработени чрез фрезоване, пресоване или повърхностен монтаж на декоративни елементи. Възможни са всички варианти на остъкляване, без ограничение на форма и размери.

Екстериорни врати

Блиндирани врати
Сигурност и стил. Блиндираните врати са вече не само „метални“. Лицевите им панели могат да бъдат покрити с MDF плоскости, декорирани с естествени фурнири, ламинати и релефни орнаменти. Тяхната сигурност се гарантира от удароустойчива брава и тристранно заключващ механизъм с 12 точки на заключване, с рамки, каси и прагове изработени от закалена стомана. Повърхноста им е устойчива на киселини, основи и корозия. Осветен звънец и шпионка с висока резолюция със 180 градуса ъгъл на видимост. Богат избор на цветове и орнаменти.

Специални врати

Оловни врати
Специално  за нуждите на рентгеновите кабинети произвеждаме врати с различен клас оловна защита срещу различни нива на радиационно излъчване. Те могат да бъдат покрити с естествени фурнири, ламинати или боядисани с полиуретанови бои по палитрата на RAL.

Врати с HPL покритие
HPL (High Pressure Laminate) е материал, изработен под високо налягане и температура, с изключителни механични свойства. Вратите с покрития от HPL са с висока степен на водоустойчивост и температурна устойчивост (до +300*C). Материалът от който са направени издържа при пожар до ниво B1. Специалното покритие HPL притежава анти-гъбични и анти-токсични свойства и издържа на третиране с киселина. Тези характеристики правят HPL вратите подходящи както за битови нужди така и за нуждите на болнични заведения и лаборатории. Възможни са всички варианти на остъкляване, без ограничение на форма и размери.

Врати по индивидуални размери