ВРАТИ

„Мурекс” е една от първите частни фирми за производство и търговия с интериорни и блиндирани врати в България. Ние произвеждаме всички видове интериорни врати, нашият асортимент съдържа няколко хиляди модела с който можем да задоволим всички вкусове и финансови възможности. Според спецификата на изработка вратите, които предлагаме могат да бъдат класифицирани в следните категории:

Интериорни врати

Интериорните врати се изработват с рамки от масивна дървесина и пълнеж от хартия (тип пчелна пита) или олекотено ПДЧ (пресовани дървесни частици), върху които са закрепени плоскости от висококачествен MDF с покрития от фурнири, ламинати, или полиуретанови бои. Повърхността на вратите може да бъде гладка или релефна с изпъкнали или вдлъбнати декоративни елементи. Всички врати могат да бъдат остъклени, като при избора на остъкляване няма ограничения.

Фурнировани
  Ламинирани
  Боядисани
  Стъклени
фурнировани врати  ламинирани врати  боядисани врати  стъклени врати
фурнировани вратифурнировани вратифурнировани вратифурнировани вратифурнировани вратифурнировани вратифурнировани вратифурнировани врати   ламинирани вратиламинирани вратиламинирани вратиламинирани вратиламинирани вратиламинирани вратиламинирани вратиламинирани врати   боядисани вратибоядисани вратибоядисани вратибоядисани вратибоядисани вратибоядисани вратибоядисани вратибоядисани врати   стъклени вратистъклени вратистъклени вратистъклени вратистъклени вратистъклени вратистъклени вратистъклени врати

Интериорни врати покрити с естествен фурнир от бук, дъб, орех, череша, венге, зебрано и др. Фурнирът е произведен по технологията "Файнлайн" с подбран дървесен фладер. Повърхността е обработена с двукомпонентен лак и може да бъде допълнително оцветена в тоналност по желание на клиента. Възможни са всички варианти на остъкляване, без ограничение на форма и размери.

запитване

 

Това е едно по-достъпно решение за любителите на дървесните декори. Ламинираните врати се произвеждат от висококачествен MDF с покритие на фирмата FINSA/Испания в декори от бук, дъб, орех, череша, венге, махагон и др.
Възможни са всички варианти на остъкляване, без ограничение на форма и размери.

запитване

 

Интериорни врати повърхностно повърхностно обработени с двукомпонентни полиуретанови бои. Качествената боя гарантира значително по-дълъг живот на вратите, а разнообразието от над 700 цвята по палитрата на RAL, може да задоволи и най-нестандартния избор.
Възможни са всички варианти на остъкляване, без ограничение на форма и размери.

запитване

 

Интериорни врати изработени от закалено стъкло.
Касите им могат да бъдат с фурнировано или ламинирано покритие, както и да бъдат боядисани с полиуретанови бои по палитрата на RAL.
Голямо разнообразие от модели. Изпълняваме специални поръчки по индивидуални проекти.

запитване


Декорация
Гладката повърхност на вратите може да бъде разнообразена с широка гама декоративни орнаменти - вдлъбнати, изпъкнали, или в комбинация между тях,  които да придадат индивидуалност в интериора на всяка стая. Орнаментите могат да бъдат изработени чрез фрезоване, пресоване или повърхностен монтаж на декоративни елементи. Възможни са всички варианти на остъкляване, без ограничение на форма и размери.

Вдлъбнати Орнаменти
  Изпъкнали Орнаменти
  Пресовани Орнаменти
  Остъкляване
врата с вдлъбнати орнаменти  врата с изпъкнали орнаменти  врата с пресовани орнаменти  остъклена врата

Придайте стил и класика на обикновената гладка врата като я разнообразите с различни варианти на фрезоване. Фрезовани могат да бъдат както фурнированите врати, така и вратите с полиуретаново покритие Предлагаме голямо разнообразие от модели. Изпълняваме специални поръчки по индивидуални проекти.

 

Разнообразие във вашия интериор могат да внесат изпъкналите декоративни елементи, монтирани допълнително върху повърхността на вратата. Предложените варианти са само част от нашия каталог. Изпълняваме специални поръчки по индивидуални проекти.

 

Пресовани орнаменти могат да бъдат както фурнированите врати, така и вратите с полиуретаново покритие.

 

Всички видове врати които предлагаме могат да бъдат остъклени, без ограничение на форма и размери. Представените варианти на остъкляване са част от нашия каталог. Изпълняваме специални поръчки по индивидуални проекти, включително изработка на витражи от цветно стъкло.

блиндирана врата 

Екстериорни врати

Блиндирани врати
Сигурност и стил. Блиндираните врати са вече не само "метални". Лицевите им панели могат да бъдат покрити с MDF плоскости, декорирани с естествени фурнири, ламинати и релефни орнаменти. Тяхната сигурност се гарантира от удароустойчива брава и тристранно заключващ механизъм с 12 точки на заключване, с рамки, каси и прагове изработени от закалена стомана. Повърхноста им е устойчива на киселини, основи и корозия. Осветен звънец и шпионка с висока резолюция със 180 градуса ъгъл на видимост. Богат избор на цветове и орнаменти.

 

Специални врати

Оловни врати
Специално  за нуждите на рентгеновите кабинети произвеждаме врати с различен клас оловна защита срещу различни нива на радиационно излъчване. Те могат да бъдат покрити с естествени фурнири, ламинати или боядисани с полиуретанови бои по палитрата на RAL.

Врати с HPL покритие
HPL (High Pressure Laminate) е материал, изработен под високо налягане и температура, с изключителни механични свойства. Вратите с покрития от HPL са с висока степен на водоустойчивост и температурна устойчивост (до +300*C). Материалът от който са направени издържа при пожар до ниво B1. Специалното покритие HPL притежава анти-гъбични и анти-токсични свойства и издържа на третиране с киселина. Тези характеристики правят HPL вратите подходящи както за битови нужди така и за нуждите на болнични заведения и лаборатории. Възможни са всички варианти на остъкляване, без ограничение на форма и размери.